Cel mai mare dar al vietii este sanatatea

Consultatii personale : De luni pana vineri intre orele 8-20
  Contact : 00(40) 745 421 274
limba maghiara

syringe-1568848

Un medicament impotriva atacului cerebral distruge cancerul

Un medicament conceput sa previna moartea celulelor nervoase dupa un atac cerebral s-a dovedit a fi extrem de eficient in distrugerea celulelor maligne si mentinerea tesuturilor sanatoase, potrivit unul studiu israelian, citat de publicatia Breast Cancer Research.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina Sackler, Tel Aviv, au descoperit ca un medicament destinat pacientilor care au suferit un atac cerebral, din familia fenantridinelor, are efect anti-cancerigen, distrugand tumorile maligne.

Acesta opreste multiplicarea celulelor canceroase care mor in decurs de 48 – 72 de ore. In mod normal, sistemul imunitar lupta cu aceste celule, oprind proliferarea lor insa doar pentru 12 ore. Dupa acest interval, celulele maligne vor continua sa se extinda.

Medicamentul cu pricina a fost proiectat pentru a preveni moartea celulelor nervoase ce survine in urma inflamatiilor si a distrugerii tesuturilor cerebrale, dupa un atac.

Totusi, studiile efectuate au aratat ca produsul nu actioneaza in directia dorita astfel incat in prezent este utilizat doar pentru experimente. Medicamentul nu este toxic si, din cate se pare, nu afecteaza integritatea tesuturilor pe care le „curata” de cancer.

Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *