Az élet legnagyobb ajándéka az egészség

Személyes konzultáció : Hétfőtől Péntekig - 8-tól 20 óráig
  Kapcsolat : 00(40) 745 421 274        

Rák gyógyszer

Ez a gyógyszer le fogja győzni a bőrrákot

Súlyosan beteg páciensek rendkívülien jó túlélési arányát mutatták be tegnap a Nemzetközi Rákkutató konferencián, ahol egy új gyógyszert kutatnak a rák kezelésére. „Mi általában ezt a betegséget egy nagyon krónikus de kezelhető betegségé tesszük” mondta Professzor Schechter, aki egy helyi kórház, melanóma rákkutató központ igazgatója.

Tegnap, egy Chicago-i nemzetközi rákkutató konferencián bemutatták a biológiai orvoslást, amely egy áttörés a rákkutatás területén. „Ez a gyógyszer az ‘élet elixírje’ – ez egy valódi áttörés” mondta Professzor Schechter, aki az izraeli rákkutató központ feje, ahol a melanómával kapcsolatos nemzetközi kutatást végzik. Ennek a kutatásnak az eredményeivel állítják elő az új gyógyszert.

Izrael, évente körülbelül 250 új metasztatikus melanóma (halálos bőrrák) esetet diagnosztizál. Az új gyógyszer az immunterápia területén dolgozták ki, ennek megfelelően nem támadja a közvetlenül a tumort, mint a kemoterápia, hanem segít az immunrendszernek a rák elleni küzdelemben. Kiderült, hogy a rák, mint a melanómarák, egy olyan külső maszkot képes felhúzni ami miatt a test nem képes felismerni a rákot és küzdeni ellene. Az új gyógyszer, ezt az elrejtő mechanizmust hatástalanítja, ezzel lehetővé téve a test számára, hogy megtámadja a rákot és meggyógyuljon. Nemzetközi tudományok azt bizonyítják, hogy a Fmbrolisilb Mk3475, gyógyszer használata egy lenyűgöző 69%-os túlélési mutatót vezet a súlyosan beteg páciensek között egy év elteltével, és 62% túlélési arány 18 hónap után. Kezelés nélkül, az a páciens, aki metasztatikus melanómával küzd, 4-5 hónap alatt elérik a kór 4. Stádiumát. Ez a kutatás, 411 páciensen volt végezve, beleértve 100-at Izraelben, akik egy évtizedes kutatásnak az utolsó fázisát elérték, egy olyan kórral aminek a klinikai lépései négy évig tartanak.

Az új gyógyszer, egy olyan új generációs gyógyszerek közé tartozik, amelyet az Egyesült Államok Gyógyszerészeti Adminisztrációja (angolul FDA), engedélyezett, hogy „halálosan beteg páciensek részére ingyen legyen szolgáltatva”. A végleges engedélyezés következő októberre várható. Amíg az meg nem történik, klinikai tesztek alá fogják vetni a gyógyszert több izraeli és nemzetközi orvosi központban. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen típusú gyógyszeres kezelés több mint 100 sékelbe kerül, de mint a klinikai tesztek részese a gyógyszer ingyen elérhető.

Douek, Chicago

Feltöltve: 2014.06.03

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.