Az élet legnagyobb ajándéka az egészség

Személyes konzultáció : Hétfőtől Péntekig - 8-tól 20 óráig
  Kapcsolat : 00(40) 745 421 274        

Gyógyszer

Egy új gyógyszer az áttétes melanóma kezelésére

Egy gyógyszert engedélyezett az Egyesült Államok egészségügyi hatósága (angolul FDA) az áttétes melanóma kezelésére, azok a páciensek számára akiknél más kezelések nem jártak sikerrel. Egy izraeli rákkutató központ döntő szerepet játszott a gyógyszer kifejlesztésében.

Az áttétes melanóma páciensek részére, egy új immunológiai kezelést fejlesztett ki egy izraeli rákkutató központ, amelynek az alkalmazását az Egyesült Államok egészségügyi hatósága is engedélyezte. Két éve végzi a kezeléseket és a kutatást az izraeli rákkutató központ a melanómával kapcsolatban. A legtöbb páciens arról számolt be, hogy az állapotukban jelentős pozitív változás ment végbe, és még a normális életbe is vissza tudtak térni.

Az izraeli rákkutató központ igazgatója azt mondta, „Ez az új gyógyszer egy valódi lehetőséget jelent arra, hogy az egyik leghalálosabb rák fajtát, kisebb elhanyagolható és tolerálható mellékhatással tegyük egyenlővé. Több tucat olyan sikertörténetet látunk ahol a páciens már minden általános módszert megpróbált, és már nem tudtak rajta segíteni, de ma mégis képes együtt élni a kórral.”

Nem úgy, mint a múltban, amikor arra tették a hangsúlyt, hogy a tumort megpróbálják veszélyes kémiai anyagokkal elpusztítani, amik azután súlyos mellékhatásokat is okoztak, ma az immunrendszert vetjük kisebb változtatások alá. Ez az új módszer, amit immunológiai terápiának hívnak, segíthet más rák fajtáknak a gyógyításában ezzel is forradalmasítva a rákkutatást.

Ez a gyógyszer teljesen megváltoztatja az onkológiai kezeléseknél eddig sikeresnek vélt feltevéseket, mert ez a módszer hatásos több rák fajta elleni harcban is.” – magyarázta az izraeli rákkutató központ igazgatója – „Ma, és erről semmi kétség, az onkológiának a szent Grálja az immunológiai kezelések, amelyek az immunrendszert segítik abban, hogy a saját tumor sejtjeit elpusztítsa. Még orvosok között is, sokan nem fogják fel, hogy ez milyen jó hír.”

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.